​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

​​ ​

Recent verschenen

SURF-rapport Onderzoeksondersteuning op hogescholen uitgelicht. Vijf voorbeelden uit de praktijk.pdf

Research Datamanagement​

Bij Saxion ondersteunt Saxion Rese​arch Services​ (SRS) onderzoekers op het gebied van onderzoeksdatamanagement. SRS is een multidisciplinaire dienstverlening waarin verschillende afdelingen van de hogeschool vertegenwoordigd zijn. SRS ondersteunt onderzoekers voor, tijdens en na hun onderzoek. 

Beleid​

Het RDM-beleid bij Saxion is vastgelegd in de ​Saxion guidelines for research datamanagement​ en het Saxion data re-use protocol. ​Op de SRS-​website zijn modellen en checklists te vinden van de belangrijkste Nederlandse subsidieverstrekkers. Daarnaast heeft Saxion een eigen template​ voor een datamanagementplan ontwikkeld. Op de Post  It-pagina van de website kunnen onderzoekers voor, tijdens en na hun onderzoek terecht om hun onderzoek te registreren en om hun raw, cleaned, final data en DMP's te archiveren. Samen met SURFSara is de Saxion Research Cloud Drive ingericht zodat onderzoekers tijdens hun onderzoek data veilig kunnen opslaan en delen met onderzoekspartners.

​Aanvullende dienstverlening

Naast ondersteuning bij Research Datamanagement biedt SRS een groot aantal diensten​. Van een training Academic English Writing tot juridisch advies of ondersteuning bij het verkrijgen van subsidie. Van het registreren van DOI's en het aanvragen van een ISBN tot contractonderhandelingen met uitgevers.  SRS biedt ook support bij het gebruik van onderzoeksapplicaties (ATLAS TI, Endnote Web, SPSS, etc.) entrainingen Academic English Writing.  

Overig​​

Onderzoekers met vragen kunnen contact opnemen met SRS via researchservices@saxion.nl

Op 24 januari 2019 houdt Saxion een open dag voor vakgenoten. Neem een kijkje in de keuken van Saxion om te zien hoe RDM, open science en onderzoeksondersteuning wordt aangepakt. Voor meer informatie zie t.z.t. de website van Saxion.

Video: Saxion is beVLOGen over Open Science

saxion_vlog_OS.png