​​​ Leiden2_web_cropped.jpg 

Research Datamanagement

 

Aan de Universiteit Leiden ondersteunt het 'Centre for Digital Scholarship' (CDS) faculteiten op het gebied van Research Datamanagement (RDM). Op de webpagina's van het CDS is informatie te vinden over aspecten van RDM voor, tijdens, en na het onderzoek. Ook zijn er links te vinden naar templates, information sheets, en externe websites die te maken hebben met RDM.

Beleid

Het RDM beleid van de Universiteit Leiden is online beschikbaar. Ook heeft deze universiteit een template beschikbaar gemaakt voor het opstellen van een datamanagement plan. Daarnaast is een catalogus opgesteld waarin datamanagementfaciliteiten voor onderzoekers verzameld zijn.

Training

Het CDS biedt een workshop over het schrijven van een Data Management plan aan. Deze workshop is bedoeld voor alle PhD's en onderzoekers die een DMP willen of moeten schrijven. Ook biedt het CDS trainingen op het gebied van datamanagement aan voor specifieke doelgroepen, zoals PhD studenten in het Instituut Psychologie.

Overig

Onderzoekers met vragen over RDM kunnen contact opnemen met het CDS via datamanagement@library.leidenuniv.nl. Datamanagement experts zijn Fieke Schoots, Michelle van den Berk, Kristina Hettne en Joanne Yeomans​.