Research Datamanagement

Bij de universiteit van Twente geeft de afdeling Library, ICT Services & Archive (LISA) advies op het gebied van Research Data Management (RDM). Op de webpagina over LISA is informatie te vinden over onder andere het schrijven van een datamanagementplan, het opslaan en delen van onderzoeksdata, en het archiveren van data na afloop van een onderzoeksproject. Ook zijn er relevante links en video's te vinden.

Beleid

Het Research Data beleid van de Universiteit Twente is online beschikbaar. Ook heeft deze universiteit een template beschikbaar gemaakt voor het opstellen van een datamanagement plan.

Training

De Universiteit van Twente organiseert een cursus over RDM voor PhD studenten, waarin zij onder andere leren een datamanagement plan te schrijven. Ook worden studenten in deze cursus genformeerd over wettelijke en ethische kwesties rond het omgaan met onderzoeksdata.

Overig

Onderzoekers met vragen over RDM kunnen terecht bij de service desk van de universiteitsbibliotheek. Verschillende informatiespecialisten zijn beschikbaar om RDM-gerelateerde vragen te beantwoorden.

De Universiteit Twente is aangesloten bij 4TU Centre for Research Data. Ook is de universiteit aangesloten bij DataverseNL.