​​​​​​​lumc2_web.jpg

Research Datamanagement

Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) heeft een Research Code. Op de website staat ook informatie over het in 2018 afgesloten Research ICT programma.
 
Er is een richtlijn voor datamanagement (intranet) en een template voor een Datamanagementplan (intranet) specifiek voor het LUMC beschikbaar.

Onderzoekers van het LUMC kunnen met al hun vragen over onderzoek terecht bij de Research Support Desk (RSD.lumc.nl, zie ook intranet). De RSD biedt ook hulp bij het schrijven van een datamanagementplan.

De sectie Advanced Datamanagement (ADM) geeft advies over o.a. datamanagement(plannen) in klinisch onderzoek, privacy en pseudonimisering, en richt op aanvraag databases in voor onderzoekers. Meer informatie over datamanagementsystemen voor klinisch onderzoek is te vinden op intranet. ADM is bereikbaar via TopDesk (intranet) of ADM@lumc.nl.

De sectie ADM verzorgt onderwijs op het gebied van datamanagement voor studenten geneeskunde en biomedische wetenschappen, en AIO's van het LUMC. Daarnaast is er voor medewerkers van het LUMC een cursus Data Stewardship (informatie voor externen en intranet), cursussen voor het opzetten van een onderzoeksdatabase in Castor (Castor workshop en CRF to Castor, intranet) en het voorbereiden van datasets voor analyse (Database naar dataset, intranet). 

Research support - stand van zaken 

Veel instellingen zijn bezig met research support - SURF brengt in een serie in beeld hoe instellingen dit organiseren en wat hun agenda is voor de toekomst. De serie is een vervolg op een rapport uit 2016 waarin ook het LUMC de stand van zaken op dat moment beschrijft. ​